A XXI. századi nacionalista alternatíva

2021. március 02. 00:37 - Hadúr

Frusztráltak és sikertelenek - ez az igazi bajuk

Ezért gyűlölik saját fajtájukat

Havas Henrik esete a súlyos etnomazochizmus kategóriájába esik. Ha etnikai öngyűlöletről van szó, tökéletes az összhang a balliberális és az egykori szélsőjobboldali figura között. Az N1TV műsorában egész magyarságra nézve sértő, dehonesztáló megjegyzéseket tettek. Ugyan hol látunk ilyen viselkedést más nemzeteknél? Hol látunk izraeIi vagy afro-amerikai újságírókat kamerák elé kiállni és azt mondani, hogy az ő népe szerinte alapvetően buta, csak mert nem arra az pártra szavaz, ahova ő? Sehol.

 

Ámde valójában Havas és Pörzse igazi, valódi baja saját magukkal van. Az igazi bajuk az az, hogy sikertelenek. Lecsúszottak, perifériára szorultak, és frusztráltak. Zsigerből jövő szereplési vágyuk kielégítéséhez is már csak egy pártkasszából fenntartott, alig ismert internetes televízió hajlandó felületet nyújtani. Havas igazi baja, hogy a sajátjai tagadták ki. Pörzse igazi baja pedig, hogy nem az általa favorizált pártocska nyert a választásokon, ezáltal ő nem került közel a tűzhöz. Valójában saját életét érzi értelmetlennek, saját magának és a saját politikai közösségének teljesítmény nélkülisége frusztrálja. De ezt képtelen beismerni magának, ilyenkor saját népében keres bűnbakot, mert abba könnyebb belerúgni. A hozzá hasonló, egykori nagy "patriótákról", akik a 2018-as választás hatására 180 fokos fordulatot téve sértődötten saját népük ellen esküdtek bosszút, visszamenőlegesen is kijelenthetjük, hogy valójában sosem voltak igazán nemzeti érzelműek. Csak pózerek és pártkatonák. Ha pedig egy párt nagyrészt ilyen emberekből áll, akkor arról visszamenőlegesen is kijelenthetjük, hogy az a párt valójában sosem volt igazi nemzeti párt. Csak egy politikai termékeket árusító politikai startup, akárcsak a Fidesz. Aki úgy érzi, hogy ha számára a pártérdek és a nemzeti érdek kettéválik, akkor ezek közül a pártérdeket kell választania, annak tulajdonképpen mi baja van a Fidesszel?

"Nincs kenyér? Hát akkor egyetek kalácsot, ti kis butuska parasztok!"

Ha te valakinél okosabb vagy, az azt jelenti, hogy számodra az ő motivációi, véleményei, tettei kiszámíthatóak, míg fordítva nem. Amennyiben emellett kommunikációs csatorna - például médiafelület - is a birtokodban áll, az együtt azt implikálja, hogy képes vagy hatással lenni rájuk, tehát meggyőzni őket azon keresztül. Legalább azokat, akiket ama kommunikációs csatornán keresztül elérsz. 

Ha te az általad "butának" tartott emberek közül még azt sem tudod meggyőzni, akit elérsz, akkor nem az emberek buták, hanem te. A buta plepsnél csak egy ostobább van: az a magát felsőbbrendűnek képzelő önjelölt kamu-kiválasztott embertípusa, aki előbbit lenézi és gyalázza. Amíg az úgynevezett "értelmiség" az általuk őnáluk "butábbaknak" tartott emberek motivációit és működését sem értik meg, addig semmi jogon nem tarthatják magukat okosabbnak azoknál. Nincs annál az embernél butább, mint aki más komplett embercsoportok viselkedését pusztán azok butaságával próbálja magyarázni.

Nem kell túl sok intelligencia ahhoz, hogy lemodellezzük, hová vezet az ilyen viselkedés az ellenzéki pártok vagy azok holdudvara részéről. Minél többet parasztozzátok, zsellérezitek, butázzátok saját népeteket, annál kevesebben fognak az rátok szavazni. És minél kevesebben szavaznak rátok, azt annál inkább amannak beigazolásaként fogjátok felfogni, hogy a magyar valóban "buta", "paraszt", "felvilágosulatlan", mert hát aki nem rátok szavaz, az csak buta lehet. Így hát még többen, még frusztráltabban és még hangosabban fogjátok parasztozni, zsellérezni, butázni az országot. És ez bizony egy önmagát erősítő oda-vissza folyamat, egy ördögi kör. Az SZDSZ vesztét pont ez okozta, pont ugyan ebben az örvényben süllyedt el. 

Ami még pluszba rátesz egy lapáttal

"(...) itt maradtak az Illyés Gyula által megénekelt parasztok, zsellérek, akiket lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr. És ezek most gyűlölik Budapestet, amely valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok nem bírják ezt elviselni"

A zsellérek a jobbágyokon belül is legkiszolgáltatottabb réteg voltak. Nem saját döntésükből vagy saját hibájukból kerültek abba a helyzetbe. Miért a zsellérnek szégyen, ha megalázza őt a földesúr, elvégre ebben az esetben a földesúr az agresszor, nemde? Ez nettő áldozathibáztatás. Nem csak etnomazochista aki így gondolkodik, hanem egyúttal szociálisan is totálisan érzéketlen. Nyilván persze így gúnyolódni csak a vidéki magyarságon van bátorságuk, az afro-amerikaiak rabszolgaként tartott őseit már nem nem mernék ilyen bátran áldozathibáztató monológba csomagolva "gyapotszedő" névvel illetni. 

Az erős ember tanít téged és próbál felemelni. A gyenge ember többnek képzeli magát, kritizál és elnyom. Aki kritizál és ítélkezik a nép fölött, ahelyett, hogy megpróbálná azt felhúzni, hiába képzeli magát felsőbbrendűnek, egyáltalán nem az. Pont hogy ellenkezőleg: ő a legalávalóbb.

Hadúr

Hasznosnak találtad a bejegyzést? Akkor ne habozz megosztani! ;)
Az egész magyar nyilvánosságban azoknak van a legnehezebb dolguk, akik egyik nagy szekértáborba sem hajlandóak besimulni. Tégy ellene! Véleménybuborékok helyett önállóan gondolkodó állampolgárokat!

like23456643.gif Köves minket Facebookon is! group5346534.gif

Vitatkoznál inkább vele? Itt megteheted!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiliberalisplatform.blog.hu/api/trackback/id/tr4316442336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A XXI. századi nacionalista alternatíva
süti beállítások módosítása